De Italiaanse keuken staat bekend als één van de beste keukens ter wereld. Al eeuwen lang worden er traditiegetrouw pizza’s gemaakt. In eerste instantie werden de pizza’s beschouwd als een boerenmaaltijd. Na verloop van tijd werd de pizza op een speciale wijze bereid door de Napolitaanse bakker Raffaele Esposito. Hij maakte deze “moderne” pizza voor de toenmalige koning en koningin van Italië. De pizza kan gesymboliseerd worden met de kleuren van de vlag van Italië, namelijk rood voor tomaten, wit voor mozzarella en groen voor basilicum. De eerste pizzeria van de wereld werd in 1830 geopend in Napels.

Hedendaags zijn er wereldwijd vele pizzeria’s. Na jarenlange ervaring in een Italiaans restaurant, opende Giovanni in 1987 zijn eigen pizzeria. Na verloop van tijd heeft hij de overstap naar Almere gemaakt en in 1996 opende O Sole Mio Filmwijk haar deuren. Als nieuw Italiaans restaurant, was O Sole Mio in een snelgroeiende stad als Almere op zijn plaats. Met een uitgebreide menukaart, klantvriendelijkheid en overheerlijk eten uit de Italiaanse keuken, veroverde Giovanni langzaam de harten van de Almeerders. Met een restaurant, welke plaats biedt aan 50 personen en een thuisbezorg/afhaalservice boodt dit de service die de Almeerders wensen.

Inmiddels is O Sole Mio Almere Stad bij de meeste inwoners van Almere bekend. O Sole Mio is naast de bekendheid die verkregen is door lekker Italiaans eten, ook bekend door de service en het gemak die ze bieden aan de klanten. Met een uitgebreid menu, naast pizza verkopen we pasta’s, vleesgerechten, visrechten, schotels met shoarma, verse salades en Italiaanse desserts en wijnen. De hoge kwaliteit van het eten wordt bereikt door het gebruik van dagelijks gemaakte verse Deze gerechten kunnen door heel Almere bezorgd worden.

Overigens heeft de vestiging in Almere Buiten op het C. van Eesterenplein met de naam O Sole Mio geen enkele verbintenis met ons.